Derékfájás Mérlegeknél...

Biztosan sokan olvasták már, hogy a születéskori Nap állásából (valamelyik jegyben való tartózkodásából), meg lehet mondani, hogy az élete folyamán, melyik testrész vagy szervével várható probléma.

Nos, amikor én elkezdtem az asztrológiát tanulni (ennek úgy 23 éve) és először olvastam ilyesmit (természetesen a saját Nap jegyemre vonatkozólag) két dolgot tettem. Az első, hogy bepánikoltam. És már láttam magam előtt, hogy kerekesszékben töltöm le az életem felét, vagy a mi még rosszabb, el is hülyülhetek. Tehát először pánikoltam, másodszor a tagadásba estem. „Áh…ezek csak lehetségesek, de egyáltalán nem biztos, hogy ilyen betegségeim lesznek.”

Nos a rossz hír az, hogy a rémhír igaz. A tradíció szerint felsorolt bármely szervek vagy testrészek érintettek lesznek egy ember életében. Jellemzően azokban a szervekben, szervekkel kapcsolatban, vagy testrészen jelenik meg a probléma, amiről az asztrológiai tudás beszámol.

A jó hír viszont az, hogy a betegségek mind-mind figyelmeztetések, vagy olykor megoldások egy-egy élethelyzetre, problémára. Akiben tudatosodik az adott betegség üzenete, az képes a betegségtől és egyúttal a problémát okozó élethelyzettől is megszabadulni.

De nem húzom tovább az időt, írom is, hogy melyek azok a testrészek és szervek, amelyek betegségeit, vagy problémáit egy Mérleg jegyében született embernek illik komolyan venni. No nem azért, mert nagyobb probléma lehet belőle, hanem azért, mert üzen a lelke.

Az egyik legproblémásabb a bőre. Szinte mindig van egy Mérleg embernek valamilyen „látványos” bőrproblémája. Lehet, hogy ezek „csak” a serdüléskori pattanásokból visszamaradt hegek, de vannak és sokszor zavarhatják az önelfogadásban.

Az érintett testrész a csípő.  A legtöbbször onnan tudom megállapítani, hogy Mérleg analógiákat is hordoz egy ember, hogy széles a csípője (persze, a legtöbb nőt ez is zavarja, mert nem a mai anorexiás szépségideálnak felel meg), vagy kisebb-nagyobb csípőficammal él születése óta.

Ha már a testrésznél tartunk, akkor meg kell, hogy említsem a deréktájékot is. Nagyon gyakori problémaként van jelen és kíséri végig gyakran az egész életet.

Szervek közül a vizelet kiválasztás szervrendszere, a belső női nemi szervek, a mirigyrendszer, főleg a hasnyálmirigy problémái lehetnek jelen.

Fentebb azt írtam, hogy a betegség megoldás, sőt mi több segítség! Előadásaimon ilyenkor gyakran felnevetnek, vagy elcsodálkoznak, hogy „ha ilyen a sors segítsége, akkor ők köszönik szépen, nem kérnek belőle”. Pedig nagyon egyszerű, hogy miről van szó.

Ha egy Mérleg ember az életében huzamosabban van olyan szituációban, amelyben a megfelelésre kell törekednie, de úgy érzi, hogy sosem fog tudni. Ha olyan helyzetben van, amikor a párkapcsolattól függő helyzetbe kerül, de nincs ereje változtatni, tovább lépni. Ha olyan élethelyzetbe kerül, amely számára vállalhatatlan, megjelennek jelzésként a vesék problémái, deréktáji gerincsérv, vagy egy jól látható, nagy felületen megjelenő bőrprobléma, mondjuk a psoriasis.

Nos, igen. A betegségekről azt tudtuk/tudjuk, hogy örökölni szoktuk. De valójában soha nem a betegséget, vagy a betegségre való hajlamot örököljük, hanem a szüleinktől hozott életproblémát, vagy játszmát, amelyet mondjuk mi, már gyerekként betegségként kapunk meg.

A témáról részletesebben az asztrotanoda nyílt csoportjában beszélgetünk.