Szenvedélyek viharában-Skorpió

A következőkben nem a vidám oldaláról fogok írni a jegynek, de nem kell elkeseredni, mert pont úgy, ahogy a Mérlegeknél, megvizsgáljuk majd a Skorpiók „vidám” oldalát is.

Először is azt kell "mondanom", hogy amit biztosan át kell élnie egy Skorpiónak az a vesztés. Persze, most lehet mondani, hogy azt mindenkinek. Ez igaz. Csak hogy egy Skorpiónak van a veszteséggel valójában dolga. Neki kell megtapasztalni azt, ami egy embernek talán a legfájdalmasabb. Egyedül jöttünk, egyedül vagyunk az úton és egyedül megyünk. Nagyon tudnak szeretni és nagyon bele tudnak halni, ha azt, akihez kötődnek, elveszítik. Keresik a másik felüket. Keresik a társukat. A lelki társukat. Egy Skorpió olyan mély érzelmeket, olyan intenzív megélést nyújt és vár el a másik féltől is, amire kevés ember képes. Éppen ezért, ha olyan emberre akad, aki szavak nélkül is megérzi, hogy mire vágyik, mit szeretne, mire gondol, akkor érzi igazán, hogy megtalálta a párját.  A rossz hír azonban az, hogy nagyon-nagyon kevés ilyen emberrel találkozik az élte folyamán. Ezért az élete nagy részében a vezető érzése egy Skorpiónak a : magány!

Ha úgy érzi, hogy nem találja a valódi társát, akkor inkább a fizikális magány mellett dönt. Ha már úgy is magányos, akkor legyen teljesen az. Így nem is csoda, hogy a legtöbb szerzetes és apáca közülük kerül ki.  Hiszen, ha már emberrel nem talál kapcsolatot, akkor a „társát” Istenben keresi. Éppen ezért érdekli őket a vallás, hajlanak az aszkézisre, a remeteségre. Egy Skorpió ember olyan, mint egy befagyott folyó, ahol a jégpáncél alatt zajlik, örvénylik a víz. A felszínen semmi nem látszik, de a mélyben óriási energiák mozognak.

Féltékenység. A legelemibb emberi érzések egyike. A Skorpióknál azonban a leginkább jelenlévő érzés. Van akinél nyíltan, van akinél rejtetten, de jelen van. Állandó fürkésző, kutató természete a partnerek, barátok számára gyakran megterhelő lehet. Annyira képes magát belelovalni abba, hogy figyelje, fürkéssze a másik ember gesztusait, vagy mondandója mögötti tartalmat, hogy  gyanakvóvá válik. Ez a gyanakvás nyilvánul meg a féltékenységben. Örvénylő, őrjítő érzés egy Skorpiónak, mert egyáltalán nem nyugtatja meg, ha a „gyanúsított” védekezik, vagy visszautasítja a vádakat. Ezek a megnyilvánulások, csak még jobban igazolják a „paranoiáit”. Ezért egészen addig nem nyugszik meg egy Skorpió, amíg be nem bizonyosodik, hogy valóban igaz az, amit feltételez. Az elfojtott indulatok idővel, óriási erővel robbannak ki. Hol mások, hol önmaga ellen képes ezeket az energiákat fordítani.

Pedig a féltékenységének egyetlen oka van. Ez pedig az önbizalomhiánya. Ami persze nem derül ki, hiszen látványosan kompenzál. Mindig meg akar arról győződni, hogy fontos, hogy szeretik. Ezért a szexualitás az a terület, ahol igazán a visszaigazolást várja. Nem tűri, hogy ezen a téren megkérdőjelezze vagy a közeledését visszautasítsa a partnere. Illetve, tűri, elviseli egy ideig, de valójában a visszautasítás okot ad a gyanakvásra, hogy van valaki más, aki iránt inkább érdeklődik a partnere, aki jobb nála…és már el is önti a féltékenység érzése.

Nagyon erősen kontrolálják az érzelmeiket az indulataikat, önmagukat. Ezért is nyer különös szerepet a szexualitás az életükben, mert a kontrolt „itt” képesek teljesen elengedni, elveszteni.

Kritikusak, cinikusak, szarkasztikusak és imádják a vitákat, amiből szinte biztosan győztesen jönnek ki. A Skorpiók szélsőségességük okán egy dolog biztos, hogy az emberek nem tudnak velük szemben közömbösek maradni.

De a következő részben azért írok arról is, hogy miért is lehet rajongani egy Skorpió szülöttért.